Sponsordiner blog

‘Sla niet, prei wel’

Na een aantal vergaderingen, het maken van schema’s en het inslaan van de boodschappen was het dan zover: de dag van het sponsordiner. Een aantal dagen daarvoor nog een beetje onzekerheid door het kleine aantal aanmeldingen: zou het wel doorgaan? Uiteindelijk waren er 21 aanmeldingen! Dus deze 21 gasten hebben wij dan ook van een uiterst luxe diner voorzien.

Het begon allemaal rond half 3 ’s middags. Langzaam druppelden de teamleden een voor een binnen. Iedereen had zich aan de dresscode gehouden. De meiden hadden allemaal een wit blousje aan met een zwart rokje en de jongens een wit blousje, zwarte broek en zelfs een zwart strikje! Nadat alle spullen uit de auto waren geladen en alles in het gebouwtje stond kon het feestje beginnen. De één begon met koken, de ander met het opmaken van het gebouw. Rond half 5 werd er friet gehaald en om 5 uur hebben we met het hele team gegeten. Daar waren we wel aan toe! Rond 10 over half 6 kwamen de eerste gasten al. Job en Luuk gingen bij de ingang staan om de gasten te ontvangen. Mede dankzij de hulp van de tante van Laura stond het eten ruim op tijd klaar. Om kwart over 6 werd het voogerecht geserveerd. De mensen konden kiezen tussen groentesoep en tomatensoep. Er was ook stokbrood en kruidenboter bij. Toen kwam rond 7 uur het hoofdgerecht. De keuze was hier tussen groentelasagne, een zalmgerecht of biefreepjes met brocolli. Bij alle gerechten werden sla en krieltjes geserveerd. En als afsluiting was er rond kwart voor 8 mokka ijstaart en slagroomijs met warme kersen. Toen iedereen uitgegeten was konden de gasten ook nog een kopje koffie of thee bestellen. Aan al de positieve reacties te horen had het eten goed gesmaakt! Rond kwart over 8 begon het echte werk: schoonmaken en opruimen. Want wat een ravage was het in de keuken. Overal stonden borden, restjes van eten en de half gesmolten mokka ijstaart droop van het aanrecht af. Toch hebben we het voor elkaar weten te krijgen dat het rond half 10 schoon was en alles weer op z’n plek stond.

Met dit diner hebben we toch nog zo’n €250-, aan winst overgehouden. We kijken terug op een zeer gezellige en geslaagde avond! Dit is zeker een goede teambuilding geweest. We willen iedereen bedanken die een steentje heeft bijgedragen om dit sponsordiner goed te laten verlopen. Nu alle grote acties geweest zijn kunnen we ons goed gaan voorbereiden op de grote reis waar we allemaal naar uitkijken!

Door: Sanne