Projecten

De organisatie biedt ons een reis op maat aan waar wij zelf onze eigen ideeën in mogen stoppen. Wij hebben dus de mogelijkheid om onze hele reis samen te stellen. De projecten waar wij hulp gaan bieden:

  • Straatkinderenproject in de hoofdstad Tbilisi

De Evangelical Baptist Church is gestart met de dagopvang van 25 straatarme kinderen. Kinderen uit eenoudergezinnen komen als eerste in aanmerking voor hulp. De kinderen krijgen vijf keer per week een warme maaltijd. Daarna gaan ze onder goede begeleiding aan de studie. De kleintjes worden de vaardigheden van het lezen, schrijven en rekenen bijgebracht. Enkele oudere kinderen worden klaargestoomd voor de hogere school.

  • Vluchtelingenproject in Tserovani

In 2008 zijn meer dan 160.000 Georgiërs hun huizen ontvlucht vanwege de conflicten tussen Rusland en Georgië. Er zijn nog meer dan 50.000 vluchtelingen die nog geen huis hebben. Onder deze vluchtelingen zijn ook veel kinderen en jongeren. Speciaal voor hen is in Tserovani een aantal woningen ingericht als school. De tieners worden geholpen met de vakken waarin ze een achterstand hebben opgelopen. Er wordt les gegeven in taal, rekenen en Engels. Ook krijgen ze computerles. Hierdoor maken ze straks kans op een vervolgopleiding of een baan.

  • Voedselproject in Gori

The Evanglical Baptist Church ondersteunt vluchtelingen uit de Georgische regio Zuid-Ossetië. Deze mensen zijn verjaagd uit hun huizen door de burgeroorlog in 2008. Deze mensen ontvangen van de kerk dagelijkse levensbehoeften en financiële ondersteuning. Ook worden er persoonlijke contacten onderhouden door de kerk. .