Blog lessenmarathon

Lessenmarathon

Om half acht was het dan zover… De lessenmarathon begon! De leerlingen druppelden binnen. Caroline opende de nacht. Na Bijbellezen en gebed kwamen er twee Georgische meiden naar voren, Tamar en Ina. Nadat ze wat verteld hadden over Kom over en Help in Georgië ging Ina dansles geven. Ze leerde ons een traditionele Georgische dans. Deelnemers probeerden mee te doen. Zelf prutste ik wat. Iedereens armen gingen naar links, die van mij naar rechts. Maar goed, dat is een detail. Om me heen zag ik allemaal mensen die er wel wat van konden, dus dat was mooi. Jammer genoeg bleven de leraren angstvallig stil staan. (verwijtende blik naar onder andere meneer Bart)

Na de opening begonnen de lessen. Ieder ging naar zijn eigen klas. Bijvoorbeeld die van meneer Westerhout. Hij gaf les over Stalin en Georgië. Stalin is immers geboren in Georgië. Hij begon met een foto waar een man op stond met best wel mooi haar. Bleek het Stalin te zijn die weken zijn haar niet gewassen had. Ja, dat kwam binnen. De les was interessant én actueel. Applausje voor meneer Westerhout.

De volgende les werd al weer aangekondigd via de intercom. Tijdens de bv-lessen van meneer van Garderen werd een zwart-witte kerstster gemaakt, die we later nog tegenkwamen aan de wegwijzerbordjes op het binnenplein in B. Sfeervol en geslaagd. Ondertussen werd er in de aula het parapluspel gedaan. Stinkende sokken zoeken, hoofd-schouders-knie-en-teen en een selfie met mevrouw de Koning, het was er allemaal bij. In het derde uur werd er scheikunde gegeven, godsdienst, geschiedenis en een verrassingsles. De verrassing van deze les was de goochelaar Arjan Zijl! Met zijn trucjes die natuurlijk niemand snapte was het een zeer geslaagde ‘les’.

In de pauze konden de deelnemers wat te drinken en wat lekkers halen. (Met dank aan Albert Heijn, Het Rond, Houten)

Na het vierde uur ging iedereen weer naar Aula B: Ichthus Got Talent. Meneer de Visser dichtte op het podium een prachtig gedicht van twee strofen in elkaar over parachutes en citroenen, de piano werd bespeeld en er waren twee optredens met zangtalenten en een vreetfestijn – met de overgebleven knakworsten van de actiedag, die zo lang in de pan hadden gelegen dat ze paars met witte vlekken begonnen te vertonen –, maar dat deerde niet. Ook was er een gemoderniseerd sprookje over Rood Jasje. Rood Jasje ging een muffin brengen naar oma. Maar toen ze aankwam werd ze aangevallen door Willem Holleeder met een banaan. Gelukkig werden Rood Jasje en haar oma op tijd gered door een fanatieke politieagent. Ze leefden nog lang en gelukkig. Dit groepje was ook heel gelukkig, want zij waren de uiteindelijke winnaars. Dat was vooraf bepaald door de drie juryhelden: Meneer Keurhorst, meneer Oomen en Job. Met z’n drieën zaten ze achter een tafeltje op het podium. Meneer Keurhorst had volgens mij wel drie glaasjes water naar binnen gewerkt, meneer Oomen zat er netjes bij en Job had een wintermuts op. Het commentaar van de juryleden had geen enkel verband met elkaar, maar het was leuk om naar te luisteren. Het laatste, maar niet het minste optreden kwam van meneer van Tuyl. Het was een geweldig optreden. De hele zaal deed mee. Het commentaar van Job was dat we het leukste deel gemist hadden, omdat meneer achter de piano al heupenswingend het liedje doorzong.

Na de talentenjacht zetten de lessen zich weer voort. Aardrijkskunde over Georgië, godsdienst over trouw zijn aan de kerk, wiskunde over kaarten inkleuren, natuurkunde met twee docenten die hun pyjama en al nog aanhadden en de eerste lessen gym werden gehouden. Na de tweede pauze zette het tweede blok lessen zich voort. Mevrouw de Vries kwam opdagen met haar lessen zumba. Een enkele leraar deed enthousiast mee. Verder was er nog wat lachend publiek. (De beste stuurlui…) Na deze lessen kon iedereen er weer tegenaan. Het ontbijt begon en iedereen smulde van de broodjes. Een lesdag kwam weer om de hoek kijken en alle oogjes gingen spontaan moe kijken.

Als team kijken we terug op een geweldige lessenmarathon! Allemaal hartelijk bedankt voor jullie deelname. Uiteindelijk hebben we samen met de actiedag een bedrag van meer dan €11.000 opgehaald! Ook willen wij alle leraren bedankt voor het lesgeven en nachtbraken. Ook gaat er een grote dankbetuiging uit naar de coaches. (van mij in het bijzonder naar mevrouw de Sterke) En natuurlijk bedank ik het hele expeditie-team. Bedankt allemaal!

Door: Lydia Meeuse