Blog fietstocht

Dé fietstocht!

Half één ’s middags, daar stonden we allemaal met onze fiets aan de hand. De ene had er heel veel zin in, de ander stond nog even zijn neus helemaal leeg te snuiten door de heersende verkoudheid en weer een ander zag er best een beetje tegenop. Gelukkig was daar nog de heer Oomen die na het zwaaien weer sportief achter zijn computer ging zitten…

Het tempo werd er direct ingezet en we gingen als een speer. Alles ging helemaal perfect totdat we erachter kwamen dat het shirtje van één van de bedrijven van de kar gewaaid was. Luuk begon als een onuitputbare bron direct terug te fietsen, maar meneer Van Tuyl die met de auto meereed, had het shirtje allang van de weg gevist.
Zonder ook maar enige problemen bereikten we Nijkerk en kwamen aan bij het kantoor van Kom over en Help. We werden verwelkomd met heerlijk warme kroketten, frikadellen en kaassoufflés. Op dat moment was er een vrouw uit Oekraïne bij Kom over en Help en zei heeft ons nog een prachtige boodschap meegegeven: Als je iets uitdeelt, voelt het vaak alsof je iets verliest, maar als je uitdeelt aan hen die het nodig hebben dan krijg je er zoveel meer voor terug!

Zo begonnen we weer helemaal opgewarmd aan de terugweg. Toen waren daar die laatste 20 kilometer…. In de stromende regen reden we daar als echte helden in het donker. Halverwege waren we de weg nog kwijt ook, maar gelukkig hadden we navigatie! Dan moet je natuurlijk wel weten hoe je die moet aflezen… Nog een paar kilometer erbij dus. Gelukkig hebben ze in Veenendaal en omstreken nog nooit van lantarenpalen gehoord, want als je geluk had kwam je er 2 in 10 minuten tegen. Maar uiteraard bleven we allemaal met in ons achterhoofd de zin ‘Alles voor de expeditie’ door fietsen. En zo bereikten we dan uiteindelijk met een groep van 6 personen de school. De rest was halverwege afgehaakt of zat te huilen aan de kant van de weg. De triomf bij deze 6 kon niet meer op, en zeker toen mevrouw Stolk een zak heerlijke verse oliebollen opentrok, begon het feestje pas echt. Ook een stukje teambuilding, oliebollen eten in de stromende regen. We kijken gelukkig wel allemaal terug op een geslaagde eerste actie!

Door: Gerlise van der Steeg