Blog concert

‘It’s more than just music…’

Na weken oefenen, organiseren, overleggen en nog meer oefenen, was het dan eindelijk zo ver: de dag van hét Concert. Zenuwen waren er in overvloed, maar ik had gelukkig geweldige steun van mijn mede-concertgenoten.

Bij zo’n concert als deze zijn er 2 angsten: als eerste is daar de angst en de spanning of je nu gaat schitteren op zo’n avond of gewoon heel hard gaat falen. Daarnaast is er nog de angst en de spanning of er ook daadwerkelijk veel mensen zullen komen.

Om 7 uur werden de poorten van de ‘plaats van delict’ geopend en werd onze tweede angst weggenomen: binnen een half uur was de knusse kerk van Zetten-Andelst rijkelijk gevuld met 200 belangstellenden! Om half 8 begon het concert en we begonnen gelijk met alle instrumenten van die avond: 2 dwarsfluiten, een orgel en natuurlijk de piano. En nu zou u zich kunnen afvragen: hoe komt ze aan al die muzikanten? Dat zit zo: ik heb een vader die orgel speelt, een schoonzus die dwarsfluit speelt, een tante die zingt en een kennis die ook dwarsfluit speelt en mijn handen die piano kunnen spelen. Daarnaast heb ik nog een broer en een oom die een belangrijke rol hebben gespeeld in het filmen en registreren van het geluid. Ideaal en super leuk zo’n muzikale familie!:)

Na een vriendelijk welkomstwoord van de dominee van Zetten-Andelst waren de zenuwen eigenlijk gedaald tot niveau 0. Alles ging hartstikke goed en iedereen genoot. Het programma varieerde van psalmen tot opwekkingsliederen, dus er zat voor iedereen wel wat bij. Met het expeditieteam hebben we ook nog een lied gezongen. ‘’Heer wijs mij Uw weg’’ is het lied dat we bij onze allereerste kennismaking met z’n allen hebben gezongen en is daarmee ook de lijdraad van onze expeditie geworden.

Na afloop waren we opgelucht dat alle spanning er opzat en was iedereen nog meer teleurgesteld dat er geen spanning meer was. Maar, die teleurstelling werd gauw gecompenseerd door alle positieve en enthousiaste reacties die we gekregen hebben! Mensen die je vertellen hoe erg ze genoten hebben en hoe ze tot rust zijn gekomen door de muziek die wij met elkaar hebben gemaakt. Dat is geweldig om te horen! Op dat moment besef je dat deze expeditie niet alleen voor de mensen in Georgië is, maar ook voor de mensen die zo dicht bij je staan.

Met de collecte hebben we €1246,- opgehaald! Daarnaast hebben we nog heel veel gesponsord gekregen en er is nu nog steeds een verkoop van cd’s en dvd’s. Daarmee zullen we waarschijnlijk op een totaal bedrag van €1800,- uitkomen! Hier zijn we natuurlijk heel blij mee en daarom wil ik namens mijzelf en het team iedereen bedanken die ons gesteund heeft – het zij financieel, het zij mentaal. Met name wil ik mijn mede-concertgenoten bedanken, die de sterren van de hemel hebben gespeeld. Deze geweldige ervaring neemt niemand ons meer af!

Door: Loïs van Dijk